• ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

        •  

          Stredná odborná škola drevárska, Filinského 7, 052 01 Spišská Nová Ves,

           IČO: 42 096 642

          kontaktné údaje: 053/4424246, sosd@sosdsnv.sk, www.sosdsnv.edupage.org

          ______________________________________________________________________________________________________________

          ako prevádzkovateľ informačného systému zverejňuje za účelom dodržiavania spravodlivosti a transparentnosti voči dotknutým osobám toto vyhlásenie o ochrane osobných údajov pod názvom

           

          ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

          v zmysle článku 13 a príslušných recitálov Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „Nariadenie“) a zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov

          a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“)

           

          Účelmi spracúvania osobných údajov sú dôvody, pre ktoré sa spracúvajú osobné údaje dotknutých osôb (zamestnancov, žiakov, žiadateľov, sťažovateľov a podobne) v našich informačných systémoch na presne určených právnych základoch. Účely sú konkrétne určené, výslovne uvedené a oprávnené, pričom pri spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb dodržiavame zásadu zákonnosti podľa článku 6 a 9 Nariadenia (jednotlivé účely a právne základy sú uvedené v prílohe týchto Zásad ochrany osobných údajov).

           

          Dotknuté osoby, o ktorých sú spracúvané osobné údaje v našich informačných systémoch pre konkrétne vymedzené účely si môžu uplatniť písomne alebo elektronicky nasledovné práva:

          1. Právo na prístup k osobným údajom – ide o právo získať potvrdenie o tom, či sa spracúvajú Vaše osobné údaje ako aj právo získať prístup k týmto údajom, a to v rozsahu účelov a doby spracúvania, kategórie dotknutých osobných údajov, okruhu príjemcov, o postupe v každom automatickom spracúvaní, prípadne o následkoch takéhoto spracúvania. Ako prevádzkovateľ máme právo použiť všetky primerané opatrenia na overenie totožnosti dotknutej osoby, ktorá žiada o prístup k údajom, najmä v súvislosti s online službami a identifikátormi (článok 15, recitál 63, 64 Nariadenia).
          2. Právo na opravu nesprávnych a doplnenie neúplných osobných údajov (článok 16, recitál 65 Nariadenia).
          3. Právo na výmaz – „zabudnutie“ tých osobných údajov, ktoré už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získali a spracúvali; pri odvolaní súhlasu, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva; pri nezákonnom spracúvaní; ak sa osobné údaje získavali v súvislosti s ponukou informačnej spoločnosti (pri deťoch), a to za naplnenia podmienok uvedených v článku 17, recitál 65, 66  Nariadenia.
          4. Právo na obmedzenie spracúvania je možné uplatniť, ak ako dotknutá osoba napadnete správnosť osobných údajov a ostatných náležitostí v zmysle článku 18, recitálu 67 Nariadenia, a to formou dočasného presunutia vybraných osobných údajov do iného systému spracúvania, zamedzenia prístupu používateľov k vybraných osobným údajov alebo dočasné odstránenie spracúvania.
          5. Právo na prenosnosť osobných údajov je právo Vami poskytnuté osobné údaje do našich informačných systémov na základe súhlasu alebo plnenia zmluvy preniesť k ďalšiemu prevádzkovateľovi v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, pokiaľ je to technicky možné aj za naplnenia podmienok článku 20, recitálu 68 Nariadenia v prípade, ak sa spracúvanie vykonáva automatizovanými prostriedkami. Uplatňovaním tohto práva nie je dotknutý článok 17 Nariadenia. Právo na prenosnosť údajov sa nevzťahuje na spracúvanie nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej nám ako prevádzkovateľovi.
          6. Bez toho, aby boli dotknuté akékoľvek iné správne alebo súdne prostriedky nápravy, máte ako dotknutá osoba právo podať v zmysle článku 77 Nariadenia sťažnosť Úradu na ochranu osobných údajov SR, ak sa domnievate, že spracúvanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, je v rozpore s Nariadením alebo zákonom o ochrane osobných údajov.

           

          Ako dotknutá osoba máte tiež právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa konkrétnej situácie proti spracúvaniu Vašich osobných údajov, ktoré sú nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej nám ako prevádzkovateľovi a taktiež ak je spracúvanie nevyhnutné na účely oprávnených záujmov, ktoré sledujeme ako prevádzkovateľ alebo tretia strana (okrem spracúvania vykonávanom orgánmi verejnej moci pri plnení ich úloh), s výnimkou prípadov, keď nad takýmito záujmami prevažujú Vaše záujmy alebo základné práva a slobody ako dotknutej osoby, ktoré si vyžadujú ochranu osobných údajov (najmä ak je dotknutou osobou dieťa).

           

          Stredná odborná škola drevárska, Filinského 7, 052 01 Spišská Nová Ves prijala ako prevádzkovateľ informačného systému všetky primerané personálne, organizačné a technické opatrenia za účelom maximálnej ochrany Vašich osobných údajov s cieľom v čo najväčšej miere znížiť riziko ich zneužitia, úniku a podobne. V zmysle našej povinnosti vyplývajúcej z článku 34 Nariadenia Vám ako dotknutým osobám oznamujeme, že ak nastane situácia, že ako prevádzkovateľ porušíme ochranu Vašich osobných údajov spôsobom, ktorým pravdepodobne povedie k vysokému riziku pre práva a slobody fyzických osôb, bez zbytočného odkladu Vám túto skutočnosť oznámime.

           

          UPOZORNENIE: z dôvodu dodržiavania zásady minimalizácie sú všetky Vami poskytnuté osobné údaje nevyhnutnou zákonnou alebo zmluvnou požiadavkou pre naplnenie účelu ich spracúvania. Neposkytnutie povinných údajov nevyhnutných na uzatvorenie zmluvy môže mať za následok neuzavretie zmluvného vzťahu.

           

          V prípade akýchkoľvek otázok súvisiacich s ochranou Vašich osobných údajov vrátane uplatnenia Vašich práv v zmysle Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov Vás prosíme, aby ste nás kontaktovali na našu mailovú adresu sosd@sosdsnv.sk alebo číslo 053/4424246.

          alebo sa obráťte na našu externú zodpovednú osobu, spoločnosť CUBS plus, s.r.o., Masarykova 21, 040 01  Košice, kontakt: oou@cubsplus.sk

           

           

          Príloha č.1 k Zásadám ochrany osobných údajov

          1 PERSONÁLNA AGENDA ZAMESTNANCOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane agendy pracovnej zdravotnej služby, agendy zvyšovania kvalifikácie zamestnancov a predzmluvných vzťahov. V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom:

          a)  vedenia osobnej agendy zamestnancov v pracovnoprávnom pomere alebo inom obdobnom právnom vzťahu,

          b)  spracúvania agendy prijímania zamestnancov do pracovného pomeru a skončenia pracovného pomeru,

          c)  spracúvania potrebných štatistických výkazov, 

          d)  komplexné zabezpečenie primárnej starostlivosti o zdravie zamestnancov na pracovisku v zmysle platnej legislatívy z dôvodu prevencie chorôb z povolania, pracovných úrazov    a udržanie pracovnej a funkčnej spôsobilosti zamestnancov v priebehu ich zamestnania (práceschopnosti).

          Názov informačného systému 

          Personálna agenda zamestnancov

          Právny základ

          Personalistika:

          Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
          č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 553/2003
          Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
          č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 461/2003
          Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa
          a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 461/2003 Z. z.
          o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon
          NR SR č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon
          NR SR č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 650/2004 Z. z.  o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov, zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení, zákon NR SR č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon
          NR SR č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákonom NR SR č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti, zákonom NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR
          č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, zákonom NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákonom č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi, zákonom č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii
          a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov, § 78 ods. 2 zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

          Zvyšovanie kvalifikácie zamestnancov:

          § 153-155 Zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov.

          Pracovná zdravotná služba: zákon č. 577/2004 Z. z. o rozsahu zdravotnej starostlivosti uhrádzanej na základe verejného zdravotného poistenia a o úhradách za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti v znení neskorších predpisov, zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 448/2007 Z. z. o podrobnostiach o faktoroch práce a pracovného prostredia vo vzťahu ku kategorizácii prác z hľadiska zdravotných rizík  a o náležitostiach návrhu na zaradenie prác do kategórií, Vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky č. 208/2014 Z. z.  o podrobnostiach o rozsahu a náplni výkonu pracovnej zdravotnej služby, o zložení tímu odborníkov, ktorí ju vykonávajú a o požiadavkách na ich odbornú spôsobilosť.

           

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ na spracúvanie agendy pracovnej zdravotnej služby, orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

           

          Kategórie dotknutých osôb  

          uchádzači o zamestnanie, zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

          2 MZDOVÁ AGENDA ZAMESTNANCOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru). V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom:

          a)  spracúvania potrebných štatistických výkazov, 

          b)  realizovania spracúvania miezd a vedenia príslušnej evidencie v zmysle mzdových predpisov,

          c)  vykonávania zrážky zo mzdy voči štátu a iným subjektom podľa príslušných zákonov,

          d)  prípravy podklady pre tvorbu rozpočtu v oblasti miezd,

          e)  vedenia mzdovej agendy zamestnancov prevádzkovateľa IS pre účely pracovnoprávne,  mzdové a pre účely nemocenského, zdravotného a sociálneho zabezpečenia a dane z príjmov zo závislej činnosti fyzických osôb v pracovnom pomere v zmysle Zákonníka práce a vedenia agendy pre potreby ich odmeňovania a s tým súvisiace úkony.

          Názov informačného systému 

          Mzdová agenda zamestnancov

          Právny základ

          Mzdy:

          Právnym základom spracúvania osobných údajov je Ústava Slovenskej republiky, zákon NR SR č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
          č. 552/2003 Z. z. o výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 553/2003
          Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR
          č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 461/2003
          Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa
          a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 461/2003 Z. z.
          o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 650/2004 Z. z.  o doplnkovom dôchodkovom sporení v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní v znení neskorších predpisov, zákon o ochrane osobných údajov a súvisiace právne predpisy v platnom znení, zákon NR SR č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona NR SR č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon
          NR SR č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení, zákonom NR SR č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti, zákonom NR SR č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR
          č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, zákonom NR SR č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, zákonom č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacimi právnymi predpismi, zákonom č. 179/2011 Z. z. o hospodárskej mobilizácii
          a o zmene a doplnení zákona č. 387/2002 Z. z. o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu v znení neskorších predpisov.

           

          Kategórie príjemcov

          orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa riadia Registratúrnym plánom

           

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          uchádzači o zamestnanie, zamestnanci, manželia alebo manželky zamestnancov, vyživované deti zamestnancov, rodičia vyživovaných detí zamestnancov, blízke osoby, bývalí zamestnanci

          3 AGENDA BOZP ZAMESTNANCOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom, štátnozamestnaneckým pomerom alebo obdobným vzťahom (napríklad na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane agendy bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. V rámci predmetného informačného systému dochádza k plneniu hlavného účelu aj prostredníctvom komplexného zabezpečenia BOZP a s tým súvisiace úkony ako vedenie evidencie a registrácie pracovných úrazov, ako aj evidencia z vykonaných kontrol dodržiavania predpisov BOZP, školení zamestnancov a podobne.

          Názov informačného systému 

          Agenda BOZP zamestnancov

          Právny základ

          BOZP: zákon č. zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti                       a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Vyhláška č. 500/2006 Z. z. MPSVaR, ktorou sa ustanovuje vzor Záznamu  o registrovanom pracovnom úraze, zákon NR SR č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, v znení neskorších predpisov a jeho vykonávacie predpisy.

           

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ agendy BOZP, orgány verejnej moci, štátnej a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov, Zdravotné poisťovne, doplnkové dôchodkové sporiteľne, doplnkové správcovské spoločnosti.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          zamestnanci, bývalí zamestnanci

          4 EKONOMICKO-ÚČTOVNÁ AGENDA

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov je spracúvanie objednávok, došlých faktúr a fakturácia odberateľom, styk
          s bankou, vedenie pokladne, zabezpečovanie hotovostných príjmov a výdavkov, skladové hospodárstvo, evidencia investičného majetku (vrátane automatického odpisovania) a drobného majetku, vedenie jednoduchého/podvojného účtovníctva organizácie.

          Názov informačného systému 

          Ekonomicko-účtovný

          Právny základ

          Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov, zákon č. 18/2018
          Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov, zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov, zákon č. 400/2009 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov
          v znení neskorších predpisov, zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, zákon
          č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov

          Kategórie príjemcov

          orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzické osoby – zamestnanci prevádzkovateľa, dodávatelia a odberatelia – fyzické osoby, zamestnanci dodávateľov a odberateľov, zástupcovia dodávateľov a odberateľov

          5 EVIDENCIA UCHÁDZAČOV O ZAMESTNANIE

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie databázy uchádzačov o zamestnanie,
          ktorí prevádzkovateľovi IS zaslali žiadosti o prijatie do zamestnania, a to dobrovoľne, bez vypísaného výberového konania
          .

          Názov informačného systému 

          IS Evidencia uchádzačov o zamestnanie

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa riadia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Uchádzači o zamestnanie

          6 EVIDENCIA ŽIAKOV STREDNEJ ODBORNEJ ŠKOLY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov je vedenie evidencie o žiakoch strednej odbornej školy, ktorá pripravuje žiakov

          v najmenej dvojročnom a najviac päťročnom vzdelávacom programe príslušného odboru vzdelávania. Vzdelávacie programy strednej odbornej školy sú zamerané predovšetkým na výkon povolaní a odborných činností
          v národnom hospodárstve, zdravotníctve, verejnej správe, kultúre, umení a v ostatných oblastiach a môžu pripravovať aj na ďalšie štúdium. Stredná odborná škola zabezpečuje žiakom teoretické vyučovanie a praktické vyučovanie.

          Názov informačného systému 

          Evidencia žiakov strednej odbornej školy

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou SR, zákonom NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov

          v znení neskorších predpisov, Vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 326/2008 Z. z. o druhoch

          a náležitostiach vysvedčení a ostatných školských tlačív vrátane spôsobov ich evidencie a uloženia, Vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 320/2008 Z. z. o základnej škole v znení vyhlášky č. 224/2011 Z. z., zákonom NR SR č. 36/2005 Z. z. o rodine a o zmene

          a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe

          v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, zákonom NR SR č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a súvisiacimi platnými právnymi predpismi.

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ na spracúvanie agendy žiakov – poskytnutie serverov a IT služieb – ASC agenda, orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, Školské výpočtové stredisko, Okresný úrad – odbor školstva, Spádová škola v prípade, ak je žiak zapísaný
          na inú než spádovú školu, Centrálny register detí, žiakov
          a poslucháčov, Ústav informácii a prognóz školstva,
          zriaďovateľ, iné oprávnené subjekty verejnej moci/správy na základe osobitného predpisu.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • zákonní zástupcovia žiakov, pri zápise žiaka do školy,
          • žiaci školy a zákonní zástupcovia.

          7 PROPAGÁCIA PREVÁDZKOVATEĽA

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Spracovanie osobných údajov za účelom propagácie prevádzkovateľa, zverejňovania fotografií a informácií o zamestnancoch, žiakoch so zámerom budovať jeho dobré meno, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných priestoroch školy, na sociálnych sieťach.

          Názov informačného systému 

          IS Propagácia prevádzkovateľa

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na archiváciu os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • žiaci školy,
          • zákonní zástupcovia žiakov,
          • zamestnanci prevádzkovateľa IS.

          8 FOTOGRAFIE A VIDEOZÁZNAMY Z VEREJNÝCH PODUJATÍ

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Spracovanie osobných údajov za účelom propagácie prevádzkovateľa, zverejňovania fotografií a videozáznamov so zámerom budovať jeho dobré meno, propagovať prevádzkovateľa na jeho webovom sídle, vo vnútorných priestoroch školy, na sociálnych sieťach.

          Názov informačného systému 

          IS Fotografie a videozáznamy z verejných podujatí

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia.

          Kategórie príjemcov

          Nie sú.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na archiváciu os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Účastníci verejných podujatí.

          9 STRAVOVANIE (JEDÁLEŇ)

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Spracúvanie osobných údajov stravníkov. Školská jedáleň sa zriaďuje na prípravu, výdaj, konzumáciu jedál a nápojov
          pre stravníkov v čase ich pobytu v škole alebo v školskom zariadení. Stravníkom v školskej jedálni môžu byť deti, žiaci, zamestnanci škôl a školských zariadení; so súhlasom zriaďovateľa a príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva sa môžu v školskej jedálni stravovať aj iné fyzické osoby.

          Názov informačného systému 

          Stravovanie (jedáleň)

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené zákonom NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) v znení neskorších predpisov, Vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania, zákonom NR SR č. 36/2005 Z. z. o rodine, zákonom SNR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve, zákonom NR SR č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike a súvisiacimi platnými právnymi predpismi. Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • stravníci
          • zákonní zástupcovia stravníkov (detí).

          10 KNIŽNICA

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Školská knižnica je súčasťou školy a slúži na informačné
          a dokumentačné zabezpečenie výchovno-vzdelávacej činnosti a výchovno-vzdelávacieho procesu.

          V zmysle § 15 Zákona o knižniciach:

          a) Poskytovanie knižnično-informačných služieb je záväzkovým právnym vzťahom.

          b) Základné knižnično-informačné služby sú výpožičky knižničných dokumentov v knižnici a výpožičky knižničných dokumentov mimo priestorov knižnice a ústne faktografické a bibliografické informácie.   Základné knižnično-informačné služby sa poskytujú bezplatne.

          c) Špeciálne knižnično-informačné služby sú najmä písomné bibliografické informácie, rešerše,  medziknižničné výpožičné služby, medzinárodné medziknižničné výpožičné služby, prístup k vonkajším  informačným zdrojom, prehľadové štúdie, poskytovanie kópií knižničných dokumentov,12) preklady knižničných dokumentov a vydávanie publikácií. Špeciálne knižnično-informačné služby sa môžu poskytovať za primeranú úhradu.

          d)Spôsob, rozsah a úhradu knižnično-informačných služieb upravuje knižnica v knižničnom a výpožičnom poriadku.  

           

          Školská knižnica najmä:

          a) utvára knižničný fond, ktorý využíva na prípravu, riadenie a uskutočňovanie výchovno-vzdelávacieho procesu,

          b) poskytuje knižnično-informačné služby najmä žiakom, učiteľom a iným zamestnancom školy,

          c) pomáha pri individuálnej príprave na vyučovanie, podporuje celoživotné vzdelávanie a sebavzdelávanie žiakov, učiteľov a odborných zamestnancov,

          d) pripravuje pomôcky a programy na informačnú výchovu vo vyučovaní jednotlivých predmetov

          a koordinuje informačnú výchovu vo vyučovaní,

          e) poskytuje metodickú pomoc učiteľom pri informačnej výchove vo vyučovaní jednotlivých predmetov.

           

          Knižnica v zmysle Čl. 3 Smernice MŠ SR č. 8/2006 Z. z.
          v rámci zabezpečovania ďalších úloh:

          a) utvára knižničný fond, ktorý využíva na prípravu, riadenie a uskutočňovanie výchovno-vzdelávacej činnosti,

          b) poskytuje knižnično-informačné služby najmä žiakom
          a zamestnancom,

          c) vedie základnú odbornú evidenciu dokumentov, pomocnú odbornú evidenciu periodík,

          d) vedie evidenciu používateľov knižnice v súlade

          s osobitným predpisom a evidenciu výpožičiek,

          e) realizuje aktivity zamerané na podporu a rozvoj čitateľskej kultúry žiakov,

          f) spolupracuje pri individuálnej príprave žiakov

          na vyučovanie,

          g) koordinuje a metodicky usmerňuje informačnú výchovu, ktorá predstavuje proces nadobúdania vedomostí, schopností a návykov zameraných

          na využívanie informácií v celoživotnom vzdelávaní,

          h) pripravuje učebné pomôcky a programy

          pre informačnú výchovu v rámci jednotlivých vyučovacích predmetov,

          i) spolupracuje so školou, kultúrnymi, záujmovými

          a inými vzdelávacími inštitúciami v regióne,

          j) zabezpečuje propagáciu služieb a plánovaných aktivít,

          k) vypracúva koncepčný zámer rozvoja knižnice.

          Názov informačného systému 

          IS Knižnica

          Právny základ

          V zmysle § 10 zákona NR SR č. 183/2000 o knižniciach o knižniciach, o doplnení zákona Slovenskej národnej rady č. 27/1987 Zb. o štátnej pamiatkovej starostlivosti a o zmene a doplnení zákona č. 68/1997 Z. z. o Matici slovenskej ktorá utvára knižničný fond využívaný na prípravu, riadenie a uskutočňovanie výchovno-vzdelávacieho procesu a poskytuje knižnično-informačné služby najmä žiakom, učiteľom a iným zamestnancom školy.

          Kategórie príjemcov

          Kontrolné orgány, orgány verejnej správy iné osoby, v rámci poskytovanej súčinnosti a iné oprávnené subjekty.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Žiaci SOŠ,  zamestnanci prevádzkovateľa IS.

           

           

          11 ZMLUVNÉ VZŤAHY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je príprava a vedenie zmluvných vzťahov v oblasti prenájmu nehnuteľného majetku  prevádzkovateľa fyzickým osobám. 

          Názov informačného systému 

          Zmluvné vzťahy – prenájom priestorov

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, Občianskym zákonníkom, Obchodným zákonníkom a  súvisiacimi právnymi predpismi

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • zmluvná strana – fyzická osoba

          12 VEREJNÉ OBSTARÁVANIE

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie evidencie o fyzických osobách (najmä konateľoch právnických osôb), ktoré sa zo zákona zúčastnili verejného obstarávania na zabezpečenie a obstaranie tovarov, prác a služieb.

          Názov informačného systému 

          IS Verejné obstarávanie

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené zákonom NR SR č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene
          a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ na vedenie agendy verejného obstarávania

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • účastníci verejného obstarávania – fyzické osoby
          • zástupcovia právnických osôb účastných verejného obstarávania

          13 EVIDENCIA NÁVŠTEV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Základným účelom je identifikácia fyzickej osoby pri jej jednorazovom vstupe do priestorov prevádzkovateľa.

          Názov informačného systému

          IS Evidencia návštev

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia o ochrane osobných údajov GDPR, za účelom identifikácie fyzickej osoby pri jej jednorazovom vstupe do priestorov prevádzkovateľa s cieľom zabezpečiť ochranu majetku, bezpečnosti a zdravia v podmienkach prevádzkovateľa.

          Kategórie príjemcov

          Kontrolné orgány, orgány verejnej správy iné osoby, v rámci poskytovanej súčinnosti a iné oprávnené subjekty.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Návštevníci školy (fyzické osoby).

          14 KAMEROVÝ SYSTÉM MONITORUJÚCI PRIESTORY NEPRÍSTUPNÉ VEREJNOSTI

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          monitorovanie priestorov neprístupných verejnosti z dôvodu ochrany majetkových, finančných a iných záujmov prevádzkovateľa.

          Názov informačného systému 

          IS Kamerový systém monitorujúci priestory neprístupné verejnosti

           

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle článku 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia. Hlavným oprávneným záujmom je ochrana majetkových, finančných a iných záujmov prevádzkovateľa.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          15 dní odo dňa nasledujúcom po dni, v ktorom bol záznam vyhotovený

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • fyzické osoby, ktoré vstúpili do priestorov prevádzkovateľa, ktoré sú neprístupné verejnosti

          15 ODBORNÁ PRAX

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy  je vedenie evidencie o fyzických osobách – študentoch/žiakoch, ktorí sa zúčastnia na odbornej praxi (praktickom vyučovaní) u prevádzkovateľa IS trvajúcej vopred vymedzený čas.

          Názov informačného systému 

          IS Odborná prax

          Právny základ

          Zákon NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (Školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov              v znení neskorších predpisov, zákon o vysokých školách               č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon NR SR č. 124/2006
          Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene
          a doplnení niektorých zákonov.

          Kategórie príjemcov

          Sprostredkovateľ agendy BOZP, orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

           

          Kategórie dotknutých osôb  

          • študenti vysokých škôl na odbornej praxi,
          • žiaci stredných škôl na odbornej praxi.

          16 ŠTIPENDIÁ

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Hlavným účelom spracúvania osobných údajov
          v predmetnom informačnom systéme Štipendiá
          je spracúvanie osobných údajov žiadateľov o priznanie stredoškolského štipendia a ich zákonných zástupcov.

          Názov informačného systému 

          IS Štipendiá

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené §149 školského zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákon NR SR  601/2003  Z. z. o životnom minime a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona
          č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení, zákonom NR SR 36/2005 o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi
          a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a výslovným súhlasom dotknutej osoby
          so spracúvaním jej osobných údajov v rámci informačného systému Štipendiá, v súlade so zákonom NR SR
          č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene
          a doplnení niektorých zákonov.

          Kategórie príjemcov

          Centrum vedecko-technických informácií SR, Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Žiadatelia o priznanie stredoškolského štipendia, zákonní zástupcovia žiadateľov, poberatelia štipendií

          17 PROJEKTY ZO ŠTRUKTURÁLNYCH FONDOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je spracovanie dokumentácie potrebnej                        pre vyúčtovanie personálnych výdavkov interných zamestnancov organizácie, ako aj zamestnancov mimo pracovného pomeru.

          Názov informačného systému 

          IS Projekty zo štrukturálnych fondov

           

          Právny základ

          Spracovávanie a uchovávanie osobných údajov vyplýva                 zo všeobecných podmienok zmlúv o poskytnutí finančného príspevku v rámci jednotlivých grantových schém                          a operačných programov štrukturálnych fondov EÚ.

          Kategórie príjemcov 

          Európska Komisia a jej splnomocnení zástupcovia, Riadiace a kontrolné orgány jednotlivých operačných programov a nimi poverené osoby, Partneri projektov (najmä hlavní partneri/prijímatelia, ktorí zastrešujú projekt voči riadiacim orgánom programu), Útvary finančnej kontroly, NKÚ, Certifikačné orgány, Orgány auditu a nimi poverené osoby, orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Všetky fyzické osoby účastné daného projektu:

          • interní zamestnanci prevádzkovateľa,
          • osoby mimo pracovného pomeru.

          18 MOBILITY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je organizácia, zabezpečenie a vedenie evidencie o mobilite účastníka mobility - žiaka školy.

          Názov informačného systému 

          IS Mobility

          Právny základ

          Nariadenie (EC) č. 45/2001 Európskeho parlamentu a Rady z 18. Decembra 2000 o ochrane jednotlivcov, dohoda o partnerstve škôl. Zmluva o poskytnutí grantu na Projekt v rámci programu ERAZMUS+

          Kategórie príjemcov

          • Slovenská akademická asociácia pre medzinárodnú spoluprácu Národná agentúra Programu celoživotného vzdelávania,
          • Slovenská akademická asociácia pre medzinárodnú spoluprácu Národná agentúra programu Erazmus+
            pre vzdelávanie a odbornú prípravu,
          • partnerské školy,
          • Národná agentúra, Európska komisia, Európsky úrad pre boj proti podvodu/korupcii OLAF),
          • Európsky dvor audítorov,
          • iné zákonom oprávnené subjekty.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • fyzické osoby – účastníci mobilít,
          • zákonní zástupcovia účastníkov mobilít

          19 EVIDENCIA DARCOV VECNÝCH A FINANČNÝCH DAROV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie evidencie o fyzických osobách, ktoré poskytli prevádzkovateľovi vecné alebo finančné dary.

          Názov informačného systému 

          IS Evidencia darcov vecných a finančných darov

          Právny základ

          Zákon NR SR č. 523/2001 Z. z. o rozpočtových pravidlách vo verejnej správe v znení neskorších predpisov, zákon NR SR č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov, zákon NR SR 431/2002 Z. z. o účtovníctve                  v znení neskorších predpisov.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Darcovia vecných a finančných darov – fyzické osoby

          20 ÚČASTNÍCI SÚŤAŽÍ

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          V rámci predmetného informačného systému dochádza
          k spracovaniu osobných údajov fyzických osôb, ktoré sú účastníkmi súťaží organizovaných prevádzkovateľom
          za účelom vedenia ich evidencie.

          Názov informačného systému

          IS Účastníci súťaží

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          • médiá,
          • iné oprávnené subjekty podľa § 10 ods. 2 zákona NR SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

           

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzické osoby - účastníci súťaží

          21 SŤAŽNOSTI

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vybavovanie sťažností v súlade so zákonom o sťažnostiach, a to vykonávanie postupov pri ich podávaní, evidovaní, prijímaní, prešetrovaní a písomnom oznámení výsledku prešetrenia sťažností alebo prekontrolovania sťažností.

          Názov informačného systému 

          IS Sťažnosti

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, zákonom NR SR č. 9/2010 Z. z.
          o sťažnostiach v znení zákona 289/2012 Z. z.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • fyzické osoby – sťažovateľ,
          • fyzická osoba – zástupca sťažovateľa,
          • iné fyzické osoby, ktorých osobné údaje sú nevyhnutné na vybavovanie sťažností.

          22 EVIDENCIA ŽIADOSTÍ NA ZÁKLADE ZÁKONA Č. 211/2000 Z. Z.  O SLOBODNOM PRÍSTUPE K INFORMÁCIÁM

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je poskytovanie informácií v súlade so zákonom                 o slobodnom prístupe k informáciám, ktorý upravuje nielen vzťah medzi povinnými osobami a žiadateľmi, ale aj podmienky, postup a rozsah slobodného prístupu                           k informáciám.

          Názov informačného systému 

          IS Evidencia žiadostí na základe zákona č. 211/2000 Z. z.              o slobodnom prístupe k informáciám

          Právny základ

          Spracúvanie osobných údajov je povolené Ústavou Slovenskej republiky, zákonom NR SR č. 211/2000 Z. z.                    o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zákonom NR SR č. 18/2018 Z. z.                    o ochrane osobných údajov.

          Kategórie príjemcov

          žiadatelia, orgány verejnej moci

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzické osoby – žiadateľ, dotknuté osoby podľa § 9 zákona
          č. 211/2000 Z. z.  o slobodnom prístupe k informáciám
          a o zmene a doplnení niektorých zákonov

          23 SPRÁVA REGISTRATÚRY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je správa registratúry ako riadna evidencia záznamov (vedenie úplnej a presnej evidencie záznamov                   v registratúrnom denníku, vedenie registrov a indexov záznamov), riadne vyraďovanie spisov (záznamov), zabezpečenie plánovitého vyraďovania spisov (záznamov), ktoré nie sú potrebné pre ďalšiu činnosť a uplynuli lehoty ich uloženia, evidencia došlej a odoslanej pošty.

          Názov informačného systému 

          IS Správa registratúry

          Právny základ

          Zákon NR SR č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach, 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente).

          Kategórie príjemcov

          orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          dotknuté osoby v rámci všetkých účelov spracúvania osobných údajov vymedzených prevádzkovateľom

           

           

          24 PODNETY PODĽA ZÁKONA NR SR Č. 307/2014 Z. Z. O NIEKTORÝCH OPATRENIACH SÚVISIACICH S OZNAMOVANÍM PROTISPOLOČENSKEJ ČINNOSTI A O ZMENE A DOPLNENÍ NIEKTORÝCH ZÁKONOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je prešetrovanie podnetov podľa zákona NR SR                   č.  307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich                  s oznamovaním protispoločenskej činnosti a o zmene                       a doplnení niektorých zákonov

          Názov informačného systému 

          IS Podnety podľa zákona NR SR č. 307/2014 Z. z.                         o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov

          Právny základ

          Zákon NR SR č.  307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti 
          a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

          Kategórie príjemcov

          orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

           

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          • oznamovateľ,
          • osoba, proti ktorej podnet smeruje.

          25 RADA ŠKOLY

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie evidencie členov rady školy a zabezpečovanie ich komunikácie so školou.

          Názov informačného systému 

          IS Rada školy

          Právny základ

          Súhlas dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, pričom dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          Kategórie príjemcov

          Orgány verejnej moci podľa príslušných právnych predpisov, zriaďovateľ.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Lehoty sa radia Registratúrnym plánom

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          Členovia rady školy.

          26 EVIDENCIA SZČO

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je príprava a vedenie dodávateľsko-odberateľských vzťahov so samostatne zárobkovo činnými osobami. V rámci predmetnej agendy sú vedené zmluvné vzťahy, faktúry a objednávky, evidencia dodávok a odberov tovarov, služieb a pod.

          Názov informačného systému 

          Evidencia SZČO

          Právny základ

          Zmluva medzi prevádzkovateľom a SZČO povolená Ústavou Slovenskej republiky, Občianskym zákonníkom, Obchodným zákonníkom, Zákon č. 455/1991 Zb., Zákonom                             o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon)                              a  súvisiacimi právnymi predpismi.

          Kategórie príjemcov

          orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

           

           

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          10 rokov po skončení zmluvného vzťahu z dôvodu evidencie v rámci účtovnej agendy

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          odberateľ/dodávateľ – samostatne zárobkovo činná osoba

          27 EVIDENCIA ZÁSTUPCOV DODÁVATEĽOV A ODBERATEĽOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vedenie databázy zástupcov, respektíve zamestnancov dodávateľov a odberateľov z dôvodu plnenia ich pracovných, služobných a funkčných povinností a zabezpečenia plynulých dodávateľsko-odberateľských vzťahov.

          Názov informačného systému 

          Evidencia zástupcov dodávateľov a odberateľov

          Právny základ

          Oprávnený záujem v zmysle čl. 6 odst. 1 písm. f) Nariadenia

          Kategórie príjemcov

          Nie sú

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          Do 30 dní odo dňa skončenia dodávateľsko-odberateľských vzťahov

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzická osoba - zástupca (zamestnanec) dodávateľa, odberateľa

          28 UPLATŇOVANIE PRÁV DOTKNUTÝCH OSÔB

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Účelom spracúvania osobných údajov v rámci predmetnej agendy je vybavovanie žiadostí fyzických osôb smerujúcich k uplatňovaniu ich práv ako dotknutých osôb v zmysle Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov.

          Názov informačného systému 

          IS Uplatňovanie práv dotknutých osôb

          Právny základ

          Čl. 6 ods. 1 písm. c), v súlade s čl. 15 až 22 a 34 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb  pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

          Kategórie príjemcov

          • orgány štátnej správy, verejnej moci a verejnej správy podľa príslušných právnych predpisov

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          1 rok odo dňa vybavenia žiadosti

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          fyzická osoba, ktorá sa ako dotknutá osoba v rámci prevádzkovateľom vymedzených účelov obráti
          na prevádzkovateľa so žiadosťou uplatniť svoje práva

          29 MONITORING ZAMESTNANCOV

          Účel spracúvania osobných údajov

           

          Monitorovanie zamestnancov z dôvodu sledovania dodržiavania pracovnej disciplíny v zmysle § 13 ods. 4 Zákonníka práce, a to prostredníctvom monitorovania kamerovým systémom.

          Názov informačného systému 

          IS Monitoring zamestnancov

          Právny základ

          § 13 ods. 4 Zákonníka práce

          Kategórie príjemcov

          Nie sú.

          Cezhraničný prenos os. údajov

          Neuskutočňuje sa

          Lehoty na vymazanie os. údajov

          30 dní odo dňa nasledujúcom po dni, v ktorom bol záznam vyhotovený

          Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania

           

          Neuskutočňuje sa

          Kategórie dotknutých osôb  

          zamestnanci prevádzkovateľa

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          Príloha č.2 k Zásadám ochrany osobných údajov

          Registratúrny plán

          Registratúrna značka

          Vecná náplň

          Znak hodnoty

          a lehota uloženia

          V

          VŠEOBECNÁ AGENDA

           

          VA

          Analýzy, rozbory a vyhodnotenia školského roka

          5

          VB

          Projekty a programy školy

          A-10

          VC

          Koncepcia rozvoja školy

          A-10

          VD

          Delimitačné protokoly

          A-10

          VE

          Evidencie

          5

          VF

          Bežná korešpodencia

          3

          VF 1

          - so školami

          5

          VF 2

          - OZPŠVVaŠ SR

          5

          VF 3

          - MŠVVaŠ SR

          5

          VF 4

          - KSK

          5

          VF 5

          - OÚ, Odbor školstva, Košice

          5

          VF 6

          - Mesto Spišská Nová Ves

          5

          VF 7

          - ÚPSVaR

          5

          VF 8

          - ŠIOV Bratislava

          5

          VF 9

          - CVTI SR Bratislava

          5

          VF 10

          - CPPPaP

          5

          VF 11

          - ŠVS

          5

          VI

          Školská inšpekcia (zápisnice, záznamy)

          A-5

          VJ

          Petície

          A-10

          VK

          Kontroly

          10

          VL

          Sťažnosti, podnety, oznámenia

          10

          VN

          Registratúra

          10

          VN 1

          - registratúrny poriadok a registratúrny plán

           

          VN 2

          - vyraďovacie konanie

          A-10

          VN 3

          - preberacie zoznamy (spisy do registratúrneho strediska

          1

           (po vyradení spisov)

          VN 3

          - výpožičné lístky

          1

          VS

          Súdne spory, dokumenty, rozsudky

          10

          VV

          Štatistiky

          5

          VV 1

          - ekonomické

          10

          VV 2

          - žiacke

          5

          VR

          Rôzne

          5

           

           

           

          A

          AGENDA RIADENIA

           

          AA

          Zriaďovacia listina (zmeny a dodatky)

          A

          (po zrušení)

          AB

          Štatút

          A-10

          AC

          Vnútorné riadiace akty

          A-5

          (po strate platnosti)

          AC 1

          - príkazné listy riaditeľa školy

          A-5

          AC 2

          - pracovný poriadok

          A-5

          AC 3

          - organizačný poriadok

          A-5

          AC 4

          - bezpečnostný poriadok

          A-5

          AC 5

          - smernice, pokyny riaditeľa školy

          A-5

          AD

          Základná dokumentácia školy

          A 10

          AE

          Rada školy

          A-10

          AF

          Porady a rokovania

          5

          AF 1

          - pedagogická rada

          5

          AF 2

          - poradný orgán riaditeľa školy (gremiálna porada)

          5

          AF 3

          - rodičovské združenie (porady, zápisnice, dokumentácia)

          5

          AF 4

          - predmetové komisie

          5

          AF 5

          - metodické združenia

          5

          AF 6

          - umelecká rada

          5

          AG

          Dohody o spolupráci s inými orgánmi a organizáciami

          10

          AH

          Vyznamenania, ocenenia, diplomy a uznania škole

          A-5

          AI

          Kolektívna zmluva

          A-5

          AK

          Kontrolná činnosť riaditeľa a zástupcov riaditeľa školy

          5

          AK 1

          - plán kontrolnej činnosti

          5

          AK 2

          - hospitačné záznamy

          5

          AR

          Rôzne

          5

           

           

           

          C

          BOZP a OPP, civilná obrana

           

          CA

          Úrazy

          5

          CA 1

          - registrovaný školský úraz

          5

          CA 2

          - neregistrovaný školský úraz

          5

          CA 3

          - pracovný úraz

          5

          CA 4

          - záznamy o úrazoch a ich prešetrení

          5

          CA 5

          - záznamy o oboznámení žiakov s BOZP

          5

          CB

          Dokumentácia školení, preškolení z oblasti OPP a BOZP

          5

          CD

          Protokoly o vykonaní dozoru

          5

          CD 1

          - karty ochranných pomôcok

          5

          CD 2

          - kniha inštruktáži o BOZP

          5

          CO

          Civilná obrana

          5

          CO 1

          - inventarizácia majetku CO

          A-10

          CO 2

          - predpisy a smernice

          5

          CR

          Rôzne

          5

           

           

           

          E

          PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ

           

          EA

          Propagačné filmy, DVD o škole

          A-5

          EB

          Časopisy, brožúry, letáky vydané školou

          A-5

          (1 výtlačok)

          EC

          Kronika školy

          A

           

           

           

          G

          EKONOMICKÁ AGENDA

           

          GA

          Rozpočet

          A-10

          GA 1

          - správy o čerpaní rozpočtu

          5

          GA 2

          - rozpočtové opatrenia, zmeny

          5

          GB

          Finančná kontrola

          10

          GO 4

          - rôzne

          5

          GU

          Účtovníctvo

          10

          GU 1

          - účtovné výkazy

          10

          GU 2

          - faktúry, platobné poukazy, interné doklady, bankové doklady, pokladničné doklady, pokladničné knihy

          10

          GU 3

          - mzdy

          10

          GU 3.1

          - podklady pre zostavenie miezd

          10

          GU 3.2

          - výplatné listiny

          10

          GU 4

          - prihlášky a odhlášky do zdravotnej a sociálnej poisťovne

          10

          GU 5

          - daňové výkazy

          10

          GZ

          Zmluvy

          10

          GZ 1

          - kúpne zmluvy, o výpožičke, nájomné, zmluvy o dielo, o dotáciách, o sponzorstve, darovacie a iné

          10

          GZ 2

          - o prevode správy majetku štátu

          A-10

          GR

          Rôzne

          5

           

           

           

          L

          HOSPODÁRSKA AGENDA

           

          LA

          Verejné obstarávanie

           

          LA 1

          - nadlimitné

          10

          LA 2

          - podlimitné

          5

          LB

          Budovy (vlastné)

          A

          LB 1

          - stavebná a projektová dokumentácia

          A

           (po zrušení školy)

          LB 2

          - opravy a údržba

          5

          LB 3

          - investičná výstavba

          20

          LB 4

          - register investícií

          5

          LD

          Delimitácia budov, priestorov a miestností, výpočtovej techniky a motorových vozidiel

          A-10

          LD 1

          - základná evidencia delimitácií

          A-10

          LD 2

          - pomocná evidencia delimitácií

          5

          LE

          Prihlášky, odhlášky – elektrická energia, plyn, voda, komunálny odpad,

          5

          LF

          Hospodársko-finančné záležitosti

          10

          LF 1

          - pohľadávky, fakturácia

          10

          LF 2

          - prevádzka osobných motorových vozidiel

          5

          LF 3

          - denník dispečera, doprava

          5

          LF 4

          - administratívne dohody

          5

          LF 5

          - telefóny, časopisy

          5

          LF 6

          - poštovné

          5

          LF 7

          - kancelárska a iná technika

          5

          LF 8

          - objednávky

          5

          LF 8.1

          - objednávky školských tlačív

          5

          LF 8.2

          - objednávky školských učebníc

          5

          LI

          Inventarizácia

           

          LI 1

          - základná evidencia budov a pozemkov

          A-10

          LI 2

          - základná evidencia inventárneho zariadenia

          5

          LI 3

          - evidencia majetku a skladových zásob

          5

          LI 4

          - inventárne karty hmotného majetku

          5

          LI 5

          - ponuka prebytočného majetku

          5

          LI 6

          - znalecké posudky

          5

          LI 7

          - vyradenie majetku

          5

          LI 8

          - likvidácia majetku

          5

          LP

          Poistenie majetku

          5

          LP 1

          - zmluvy o poistení majetku školy

          5

          LP 2

          - likvidácia škody

          5

          LS

          Podnikateľská činnosť

          5

          LR

          Rôzne

          5

           

           

           

          P

          PERSONÁLNA AGENDA

           

          PA

          Osobný spis zamestnanca

          70

          (rokov veku)

          PA 1

          - pracovná zmluva

          PA 2

          - dohoda o zmene pracovnej zmluvy

          PA 3

          - dodatok k zmene pracovnej zmluvy

          PA 4

          - oznámenie o výške a zložení funkčného platu

          PA 5

          - dohoda o skončení pracovného pomeru

          PA 6

          - výpoveď

          PA 7

          - odstupné

          PA 8

          - odchodné

          PB

          Rozbor kvalifikačnej štruktúry a stavu zamestnancov

          5

          PD

          Dovolenky

          3

          PE

          Dochádzka, evidencia pracovného času

          3

          PF

          Žiadosti o prijatie do zamestnania a ich odpovede

          5

          PG

          Výberové konanie (dokumentácia)

          5

          PH

          Mzdové listy

          70

          (rokov veku)

          PI

          Zvyšovanie kvalifikácie a odbornosti

          5

          PJ

          Učitelia – zastupovanie počas neprítomnosti

          5

          PK

          Stav zamestnancov – výkazy, hlásenia, zmeny

          5

          PR

          Rôzne

          5

           

           

           

          S

          VÝCHOVNO-VZDELÁVACÍ PROCES

           

          SA

          Triedna kniha

          10

          SA 1

          Triedna kniha pre delené predmety

          10

          SB

          Triedny výkaz + katalógový list žiaka

          60

          (rokov veku)

          SC

          Protokoly o komisionálnych skúškach

          A-20

          SD

          Protokoly o maturitných skúškach

          A-20

          SE

          Protokoly o záverečných skúškach

          A-20

          SF

          Plán práce školy

          10

          SG

          Školské výchovno-vzdelávacie plány

          A-10

          SG 1

          Tematické výchovno-vzdelávacie plány

          5

          SH

          Rozvrh hodín

          5

          SI

          Školský poriadok

          A-10

          SJ

          Vysvedčenia

          5

          SJ 1

          - evidencia vysvedčení

          5

          SJ 2

          - skartácia pokazených vysvedčení

          5

          SJ 3

          - evidencia odpisov vysvedčení

          5

          SK

          Kultúrne poukazy

          5

          SL

          Vzdelávacie poukazy

          5

          SR

          Rôzne

          5

           

           

           

          T

          ŠKOLSKÉ STRAVOVANIE

           

          TA

          Dokumentácia k stravným lístkom (normovací hárok, výkaz stravovaných osôb)

          5

          TB

          Mesačný výkaz v spotrebe potravín

          5

          TC

          Žiadanky na tovar

          5

          TD

          Výdajky

          5

          TE

          Jedálny lístok

          5

          TF

          Evidencie - rôzne

          5

           

           

           

          Y

          INFORMATIKA

           

          YP

          Programové vybavenie – inštalácia, licencia, údržba

          5

          YS

          Školenia a semináre

          5

          YT

          Technické vybavenie školy

          5

          YT 1

          - dokumentácia

          5

          YT 2

          - zmluvy

          5

          YT 3

          - reklamácie

          5

           

           

           

          Z

          ŽIACKE ZÁLEŽITOSTI

           

          ZA

          Dokumentácia žiaka

           

          ZA 1

          Osobný spis žiaka

          10

          ZA 2

          Návrh na prijatie žiaka so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

          5

          (po skončení štúdia)

          ZA 3

          Zdravotný záznam žiaka, správa z psychologického alebo špeciálnopedagogického vyšetrenia

          5

          (po skončení štúdia)

          ZA 4

          Písomné vyjadrenie ku školskému začleneniu

          5

          (po skončení štúdia)

          ZA 5

          Individuálny výchovno-vzdelávací program individuálne začleneného žiaka

          5

          (po skončení štúdia)

          ZB

          Bežná korešpodencia (rozhodnutia)

          5

          ZB 1

          - vylúčenie zo štúdia

          5

          ZB 2

          - podmienečné vylúčenie zo štúdia

          5

          ZB 3

          - prerušenie, zanechanie štúdia, štúdium v zahraničí

          5

          ZB 4

          - zmena študijného odboru (prestupy)

          5

          ZB 5

          - opakovanie ročníka

          5

          ZB 6

          - štúdium podľa individuálneho učebného plánu

          5

          ZB 7

          - externé štúdium

          5

          ZB 8

          - komisionálne skúšky

          5

          ZB 9

          - oslobodenie od TEV

          5

          ZB 10

          - oznam o výchovnom opatrení (pochvaly, pokarhania)

          5

          ZB 11

          - upozornenie na nedbalú školskú dochádzku

          5

          ZB 12

          - charakteristiky žiakov

          5

          ZB 13

          - poistenie žiakov

          5

          ZC

          Prijímacie konanie (prihlášky žiakov, zápisnice, dokumentácia, rozhodnutia, písomné práce)

          5

          ZE

          Organizačné zabezpečenie hromadných školských akcií

          5

          ZK

          Záujmové útvary, krúžky

           

          ZK 1

          - záznamy o práci v zájmových krúžkoch

          5

          ZK 2

          - športové súťaže

          5

          ZK 3

          - cvičenia na ochranu človeka a prírody

          5

          ZM

          Štipendia

          5

          ZN

          Maturitné skúšky

           

          ZN 1

          - organizácia, harmonogramy, menovanie komisií

          5

          ZN 2

          - písomné práce

          5

          ZN 3

          - praktické maturitné skúšky (odborné maturitné práce)

          5

          ZO

          Nadstavbové štúdium

          5

          ZP

          Školský psychológ, výchovné poradenstvo (dokumentácia)

          5

          ZR

          Rôzne

          5

           

          Príloha k Zásadám ochrany osobných údajov – možnosti odvolania súhlasu

          Pokiaľ sú Vaše osobné údaje spracúvané na základe súhlasu podľa článku 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov, ako dotknutá osoba, máte tiež právo kedykoľvek odvolať udelený súhlas so spracovaním osobných údajov, a to aj pred uplynutím doby, na ktorú bol tento súhlas udelený, a to nasledujúcimi spôsobmi:

          a) emailovou žiadosťou zaslanou na adresu sosd@sosdsnv.sk,

          b) telefonicky 053/4424246 alebo 0902904812

          c) zaslaním písomnej žiadosti na adresu sídla prevádzkovateľa s uvedením textu „GDPR - odvolanie súhlasu“ na obálke.

          Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania vychádzajúceho zo súhlasu pred jeho odvolaním.

          V prípade akýchkoľvek otázok súvisiacich s ochranou Vašich osobných údajov vrátane uplatnenia Vašich práv v zmysle Nariadenia a zákona o ochrane osobných údajov Vás prosíme, aby ste kontaktovali nás alebo sa obráťte na našu zodpovednú osobu (pokiaľ je určená):

          Kontaktné údaje: emailová adresa: sosd@sosdsnv.sk alebo číslo: 053/4424246